top of page

Mindfulness voor Jongeren

*waar jongeren staat worden ook jongvolwassenen en dus adolescenten bedoeld

IMG_8516.PNG
IMG_8515.PNG
mindfulness voor jongeren
IMG_8501.PNG

Mindfulness voor jongeren van 12-14 jaar en van 14-19 jaar

Heb je ook last van piekergedachten, van stress voor toetsen en examens, leg je de lat vaak erg hoog voor jezelf of voel je je soms heel onzeker?

Mindfulness kan hierbij helpen. Mindfulness is een aandachttraining waarin je leert hoe je je gedachten, emoties en wat je voelt kan beïnvloeden.

De methode Eline Snel “aandacht werkt!” is een training die speciaal ontwikkeld is voor kinderen en jongeren. De training voor jongeren is afgestemd op de ontwikkelingen in je lijf en je brein. Er is een training voor jongeren van 12-14 jaar en een training voor jongeren van 14-19 jaar.

Tijdens de training leer je om vanuit een vriendelijke, opmerkzame houding je aandacht te stabiliseren, te richten en te verplaatsen. Je raakt vertrouwd met je binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat jij of de ander denkt, voelt of ervaart. Je leert omgaan met rust en onrust op momenten dat die er zijn. ‘Lastige gedachten en gevoelens’ te erkennen en niet weg te stoppen of erdoor meegesleept te worden, maar er simpelweg vriendelijke aandacht aan te geven. En bovenal leer je aardig te zijn voor jezelf en compassie te hebben voor anderen.

IMG_8505.PNG

De training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur. In een kleine groep van 4 tot maximaal 6 jongeren wordt er elke week gewerkt  met een ander thema binnen de aandachttraining. Het samen in een groep oefenen wordt vaak als prettig ervaren. Het is gezellig, je motiveert elkaar en bovendien is het vaak goed om te zien dat je niet alleen bent, dat iemand anders zich net zo als jou kan voelen of iets soortgelijks ervaart.

In de training werk je met een werkboek en krijg je oefeningen en opdrachten mee voor thuis. Je ontvangt het boek ‘Ruimte geven en dichtbij zijn’ van Eline Snel voor je ouders en de ‘Sitting Still App’ kun je zelf downloaden. Vooraf aan de training is er een (online) kennismakingsgesprek waarin verwachtingen uitgewisseld worden en je al je vragen kan stellen.

IMG_8503.PNG
bottom of page