top of page

De Therapeut

drs. Nancy Reinders, integratief kinder- en jeugdtherapeut de-therapeut puurik
IMG_8303.PNG

Welkom bij puur ik, praktijk voor integratieve kinder- en jeugtherapie (psychotherapie) en mindfulness

20230828_164840_edited.jpg

Mijn naam is Nancy Reinders (1972).

Zowel in mijn werk, mijn omgeving als persoonlijk (ik ben moeder van 3 kinderen) zag ik steeds meer ouders en kinderen met vragen of problemen. Kleine problemen en grote problemen. Ouders die zoekende zijn waar ze terecht kunnen met hun vragen over hun kind of over de opvoeding in het gigantische aanbod van hulpverlening.

Hoe mooi zou het zijn als ouders en kinderen tijdens het opgroeien met een op hun aangepaste ondersteuning weer verder kunnen, zodat ze zich weer verder kunnen ontwikkelen. Kinderen, jongeren én volwassenen die hun eigen keuzes kunnen maken omdat ze vol zelfvertrouwen in de wereld staan. De visie van integratieve therapie sluit hierop aan door onder andere de overstijgende visie, de laagdrempeligheid, de kortdurendheid en het werken vanuit de (onbewuste) vraag van het kind, van de jongere.

IMG_8304.PNG
IMG_8427.PNG
IMG_8429.PNG
IMG_8426.PNG
IMG_8425.PNG

Om bij te kunnen dragen aan het geluk en het welzijn van kinderen, jongeren en hun omgeving heb ik na mijn werk als (wijk)verpleegkundige en praktijkopleider in Utrecht en mijn studie Gezondheidswetenschappen, geestelijke gezondheidkunde in Maastricht, de vierjarige opleiding tot integratieve kindertherapeut en de specialisatie tot integratieve jongerencoach aan de Academie voor psychotherapie te Amsterdam doorlopen en afgerond. Met aansluitend de specialisatie tot integratieve jongerentherapeut (tot 24 jaar) aan de Druppel Academy te Haarlem.

Tevens ben ik gecertificeerd kindermindfulnesstrainer "mindfulness voor kinderen / aandachttraining" (voor kinderen van 4-14jaar) en jongerenmindfulnesstrainer "mindfulness voor jongeren / aandachttraining" (gericht op jongeren van 14-19jaar). Deze opleidingen heb ik gevolgd aan de Academie Mindful Teaching van Eline Snel.

In het kader van het ECP-traject (European Certificate of Psychotherapy) heb ik de 4-jarige Basisopleiding Algemene Psychotherapie Wetenschappen afgerond en ben ik in het bezit van het ECP (European Certificate of Psychotherapy).

Vanaf 2013 werk ik in Geldrop met veel plezier in mijn eigen praktijk. Praktijk puur ik is gevestigd in een bosrijke omgeving nabij het centrum van Geldrop (vlakbij Eindhoven)

Regelmatig bezoek ik symposia of volg ik scholingen. Dit doe ik vanuit nieuwsgierigheid, mijn eeuwige ‘honger’ naar kennis en omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen, zowel als mens als als therapeut. Daarnaast lees ik graag, waaronder ook regelmatig vakliteratuur. Mijn boekenkast puilt dan ook uit. Enkele voorbeelden van onderwerpen die mijn aandacht extra trekken: (hoog/meer)begaafdheid, (hoog)gevoeligheid, AD(H)D, trauma, systemisch werken (o.a. intergenerationele overdracht), rouw/verlies.

Naast leergierig en nieuwsgierig ben ik ook doortastend en wil ik graag ontdekken wat beweegredenen van de ander zijn om zich op een bepaalde manier te gedragen. Samen met de ander op onderzoek uitgaan, samen ontdekken, samen inzichten krijgen en uiteindelijk de ander te zien groeien in zijn kracht en van daaruit zijn problemen aanpakkend.

Specifieke informatie over mijn (na)scholingen en specialisaties zie mijn LinkedIn profiel.

IMG_8305.PNG
IMG_8424.PNG
bottom of page