top of page
IMG_8457_edited.jpg

Informatie voor kinderen (4-12jaar)

Welkom op mijn website puur ik

Ben je ook wel eens erg bang, erg boos of erg verdrietig? Voel je je juist heel erg alleen of ben je zo verlegen dat je niets tegen de juf durft te zeggen of geen vrienden durft te maken? Heb jij iets heel anders dat vervelend is en waar je een oplossing voor wilt vinden? Wil je dat iemand je begrijpt? Of wil je je ook gewoon blij voelen?

Ik ben Nancy en ik ben kinder- en jeugdtherapeut omdat ik graag kinderen en jongeren wil helpen om gelukkig of zelfs nog gelukkiger te worden. Een kindertherapeut helpt een kind bij het zoeken naar de oplossing van zijn of haar probleem. Dit kunnen allerlei kinderen zijn met verschillende problemen. Elke week zie ik dan ook verschillende kinderen en jongeren van 4 tot 24 jaar met verschillende problemen. 

IMG_8423.PNG

Samen gaan we op onderzoek uit. We onderzoeken wat je moeilijk vindt of wat je ongelukkig maakt en hoe je hier makkelijker mee om kunt gaan of het misschien zelfs kunt oplossen. Belangrijk hierbij is: hoe wil jij dat het is en hoe krijg je het voor elkaar dat het ook zo gaat zoals jij wilt? Deze zoektocht doen we door middel van spel, tekenen, knutselen, schilderen, toneelstukjes of bijvoorbeeld door het vertellen van verhalen. Of misschien heb jij nog wel een ander idee? Samen ontdekken we dan wat je probleem is en welke oplossing jij hiervoor hebt. Het leuke van de therapie is dat alles mag en niets moet. Jij weet het, jij kan het en jij doet het.

Hoe werkt het?

Eerst praat ik een keer met je ouders. Zij willen je graag helpen en vragen mij om hierin mee te helpen. Dan kom jij één keer per week bij mij om te praten en/of te spelen. Je ouders zijn hier niet bij. Jij kan zelf kiezen wat je wilt doen. Na een paar keer komen je ouders weer om met mij te praten en te vertellen hoe het nu met jou gaat. Dan kan ik vertellen of jij nog meer wilt leren bij mij en hoe we verder gaan of dat het klaar is. Soms is het zelfs zo dat ik je ouders tips geef over hoe zij misschien iets anders aan kunnen pakken.

Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan eens kijken bij mij in de praktijk!

 

Groetjes, Nancy

 

P.s. op de website staan ook foto’s van de praktijk en een foto van mij (de therapeut)

IMG_8399 2.PNG
puurik informatie voor kinderen (4-12jaar)
bottom of page